Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Ben Ros,Cursusboek Marifonie & Marcom-B
  • Ben Ros,Cursusboek Marifonie & Marcom-B
Ben Ros,Cursusboek Marifonie & Marcom-B
Cursusboek Marifonie & Marcom-B
Studiewijzer voor het examen Marifonie & Marcom-B
€ 19.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenCursusboek Marifonie & Marcom-B, 11e druk 2022, ISBN 978 94 91173 27 1


Volledig vernieuwde DRUK . Alles wat u moet weten voor het examen Marifonie en Marcom-B.

Een nieuwe en verfrissende kijk op het MARIFONIE en het MARCOM-B-examen. Eenvoudige tekst, heldere illustraties, no nonsens en examengericht.

Het Cursusboek MARIFONIE & MARCOM-B is gemaakt voor de beginnende watersporter met weinig of geen ervaring. Alle specifieke begrippen en vaardigheden die de cursist moet kennen voor het examen worden in begrijpelijke taal uitgelegd. Het boek is een product van de jarenlange leservaring van vele Marifonie en Marcom-B instructeurs en is prima te gebruiken voor zelfstudie.

Meer dan 900 oefenvragen
In het Cursusboek MARIFONIE & MARCOM-B staan meer dan 900 oefenvragen. Elk stukje leerstof wordt gevolgd door een aantal oefenvragen omdat leren meer is dan alleen lezen. Je moet ook testen of je de leerstof begrepen hebt.
De gebruiker kan altijd met zijn vragen en opmerkingen bij VBO terecht. Het is een cursusboek voor en door de watersporter. Dankzij de input van de gebruikers is deze negende druk weer een stuk beter en completer dan de vorige druk.

Bedieningscertificaat verplicht
Als je gaat varen, is de marifoon, samen met het reddingsvest, het belangrijkste reddingsmiddel aan boord. Via de marifoon kunnen schepen in de buurt je waarschuwen voor naderend gevaar en je kunt zelf andere schepen waarschuwen als je problemen hebt.

Omdat de marifoon een relatief krachtige zender is, moet je om de marifoon te mogen bedienen, beschikken over een bedieningscertificaat. Dat geldt voor het varen in Nederland maar ook in het buitenland. Voor de binnenvaart is dat het Basiscertificaat Marifonie en voor zee het Marcom-B certificaat.

Auteur
Ben Ros is als schrijver van het boek de schakel tussen de examenkandidaat en examencommissie. Hij is niet de bedenker maar meer een vertaler; hij vertaalt de exameneisen en ingewikkelde wetsteksten naar eenvoudig, voor iedereen begrijpelijk Nederlands.Extra informatie:

Paperback / softback
190 pagina's
Met illustraties
Januari 2018
573 gram
298 x 212 x 9 mm
EAN: 9789491173271
VBO Uitgeverij

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen