Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jelle  Roorda, Pier van der Heide,Boarnsterhim
  • Jelle  Roorda, Pier van der Heide,Boarnsterhim
Jelle  Roorda, Pier van der Heide,Boarnsterhim
Boarnsterhim
de 18 parels
€ 6.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel

1 januari 2014 is een bijzondere datum voor de inwoners van Boarnsterhim, want dan houdt de gemeente op te bestaan. In het kader van een gemeentelijke herindeling worden het grondgebied en de dorpen toegedeeld aan de omliggende gemeenten.

Om de herinnering levend te houden hebben schrijver Jelle Roorda (1951) en fotograaf Pier van der Heide (1951) het initiatief genomen een boek over de 18 dorpen van de gemeente samen te stellen. Er hebben zich de afgelopen decennia vooral in ruimtelijke zin vele veranderingen voorgedaan, maar er valt er op cultuurhistorisch gebied nog altijd veel moois te bewonderen in het hart van Fryslân. De kleine intieme dorpscentra met hun pittoreske straatjes, vaarten, bruggen en vele historische gebouwen. Oude middeleeuwse kerken met hun karakteristieke torens, monumentale boerderijen en kleine vissershuisjes, geven een zo specifieke sfeer aan de dorpen.

In dit boek wordt aan de hand van ruim tweehonderd oude en nieuwe foto's -die vanaf dezelfde plek zijn genomen- in één oogopslag zichtbaar gemaakt hoe groot het verschil is tussen vroeger en nu. Daarnaast is van ieder dorp een beknopte historische beschrijving opgenomen, met aandacht voor de meest karakteristieke bezienswaardigheden.

Extra informatie:

144 pagina's
Met illustraties
EAN: 9789077948798
Uitgeverij PENN.nl

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel